Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
O jaaa halas-gratulacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Halas ale suuuper To bardzo fajne uczucie jak nagle przez przypadek wyczujesz,ze dzidzia ma pierwszy zabek Ja juz przezylam to dwa razy a teraz trzeci raz przedemna GRATULACJE!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
nie ma to jak pierwszy zabek mamusia pewnie dumna gratulacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Hałas - gratulejszyn )) Pierwszy ząbas to nie byle jaka sprawa

Marzenie - a może spróbuj małego wykąpać w krochmalu? To stara, domowa metoda, może warto spróbować?

A z imionami macie racje - warto wybierać takie, które "działaja" tu i w PL i jeszcze w innych krajach Ja mam takie imię, że tutaj większość osób nie umie tego poprawnie wymówić, o zapisaniu nie ma mowy, a nawet w PL wiele osób ma z tym problem Bo mam na imię Dobrochna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
lady_dosia a dla mnie jest wszystko jasne Dobro-kochna jestes.bo i dobra i kochna hihi
Bardzo ladne imie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
dzięki dziewczyny znalez ząbka nie zapomniane przeżycie no i mąż suknie musi kupic hihihihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
dziewczyny w jaki sposó zmiejszacie fotki zeby je dodać bo nie ogarniam sytuacji hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Monia,ja zmniejszam w Paint, bo najprosciej. Jest tam funkcja zmiejszenia obrazu.
I suknia bedzie O la la Super
lady_dosia,ale masz fajowskie imie
No i ja z moja Julia nie mam problemu. Za to ze swoim mam. Dlatego nie uzywam pelnego imienia Agnieszka tylko Aga. Po za tym w Polsce tez wszyscy mowili i mowia do mnie Aga. Tutaj jak zaczynaja wymawiac Agnieszka to az mnie skreca No i glupio sie smiac tak komus prosto w oczy.
Nana76, sliczny ten Twoj Gabrys
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Witam wszystkie dziewczyny

Gratuluje pierwszego ząbka

Co do imion to ja z moim imieniem nie mam problemu, bo ono polskie nie jest ale jest spolszczone, bo pisane przez "s". A mam na imię Ines Po polsku znaczy Agnieszka. A co do imienia dla malucha to mamy z mężem wybrane Maks, ale właśnie przez "ks", bo ja nie lubię imion pisanych przez "x" i zdaje sobie sprawę, że będzie trudno bo większość będzie pisała pewnie przez to "x" dopóki się nie zwróci uwagi

Mam do Was prośbę, czy mogły byście napisać mi jakich produktów używacie na kolki dla małego? Czy są to produkty stąd czy z Polski? Moja mama za 3 tyg przylatuje i chciałabym aby coś od razu sprawdzonego kupiła. Dziewczyny co polecacie i co najbardziej pomaga Waszym zdaniem?

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Halas - a co z tą suknią ? To jakiś zwyczaj czy jak? Nie wiem o co chodzi, ale już mi się podoba ))

Tuptusiowata - ja z pL ściągnełam sobie na kolke Gripe Water (prawde mowiac nie sprawdzalam nawet czy tu jest czy nie), mama mi tez przysłała herbate z kopru włoskiego (klasyczny Zielnik Apteczny z Herbapolu) i ja tez pije codziennie + herbatka na laktacje (herbapol i hipp, ale tutaj tez jest). Wszystko to razem plus zmiana diety (zero napojów gazowanych, zero czekolady, zero cytrusów, nie za wiele mleka, dużo wody) spowodowało, że u idy ustapily kolki.
Polecam Ci również emulsje do kapieli/mycia maluszka, Oilatum Soft, jest genialna- tez w PL mi mama kupiła i przywiozła.

Miłego weekendu dziewczyny, my dzis mamy rodzinne spotkanie z rodzinką męża )
będzie taco mniam mniam mniam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok